Kacsazúzás árpagyöngyrizottó

Kacsazúzás árpagyöngyrizottó

Kacsazúzás árpagyöngyrizottó

Hozzávalók (4 főre):
0,5 kg kacsazúza
200 g árpagyöngy
3 db gerezd fokhagyma
1 db közepes fej vöröshagyma
3 db szárzeller
0,5 db kaliforniai paprika
2 db közepes nagyságú sárgarépa
200 g zsenge zöldborsó
1 db közepes cukkini
3 evőkanál kacsazsír
70 g sűrített paradicsom
2-3 dl paradicsomlé
2-3 dl húsleves
1,5 dl rose
1 mokkáskanál szárított oregano
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
2 db babérlevél

bors
chili

Díszítéshez:
250 g mascarpone
1 csomag rukkola
olívaolaj
parmezán sajt

Elkészítés:
Összeaprítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a paprikát, majd felforrósított kacsazsírban megdinszteljük. Amikor a hagyma már üveges lesz, beletesszük a zúzát, amit addig főzünk, amíg el nem tűnik a leve és kissé meg nem pirul. A zellert kb. 3 cm-es darabokra, a sárgarépát pedig 2 cm-es kockákra daraboljuk, majd hozzáadjuk a zúzához, és a sűrített paradicsommal együtt lepirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a rose-t, ami el kell, hogy fője a levét, utána húslevessel felöntjük. Oregánóval, bazsalikommal, babérlevéllel, sóval, borssal, kevés chillivel fűszerezzük. Kb. 50 percig főzzük, egészen addig, amíg meg nem puhul benne minden, majd felöntjük a paradicsomlével és hozzátesszük a zsenge zöldborsót, a cukkinit és az árpagyöngyöt. Ezeket összefőzzük, kóstoljuk, utóízesítjük. Tálaláskor a kész rizottót díszíthetjük 2 evőkanál mascarpone-val, rukkolával, olívaolajjal, illetve parmezánforgáccsal.