“A hely, ahonnan nem akarsz eljönni”

“A hely, ahonnan nem akarsz eljönni”

“A hely, ahonnan nem akarsz eljönni”


Az úgynevezett “study tour” bevett szokás a sajtó világában: egy csoport újságírót hívnak meg a szervezők egy adott országba vagy térségbe, bemutatva annak értékeit, arra számítva, hogy az élményekkel és információkkal elhalmozott sajtómunkások hírét viszik majd a látottaknak.

A Kiskunmajsán és Szankon vendégül látott csoport két napot töltött a térségben. Többek között részt vettek a majsai Levendula Fesztiválon, meglátogatták a Kiskun Emlékhelyet, megnézték hogyan készül a szanki konyakmeggy, megmártóztak a fürdő gyógyvizében és persze a nem maradt ki a Lópofa csárda és a Pellikán Birtok sem a sorból.

A teljesség igénye nélkül megnéztük, milyen élményekkel távoztak az újságírók a Pellikán Birtokról (a linkekre kattintva a teljes cikk megtekinthető):

 

“Zsolt a csárdát vezeti, László pedig a saját birtokán örömborászkodik. Aki meg akarja kóstolni a pincéjében kortyolható, vagy szinte harapható kövidinkáját, annak ráadásként családi vendéglátás is jár. A konyhában a kislányaival együtt sürgő-forgó feleséggel, aki maga pácolja mustárban és borsban a bélszínt, hogy ízletes carpaccio kerüljön az előételek közé, és olyan húsokat, lecsós csuszát süt a kemencében, hogy az ember nem akar innét hazamenni.” (Turizmus Online)

 

“Remek kövidinkát, cserszegit, rizlinget, kékfrankost, kadarkát, de még cabernet sauvignont is kóstolhatunk, melléjük pedig házias ételeket ehetünk például a Pellikán Birtokon. A magát hobbiborásznak valló házigazda, László évjárattól függően évi 10-20 ezer palack bort készít, melyek többségét helyben értékesíti. Felesége, Melinda főzőklub és vacsoraestek keretében osztja meg a főzéssel kapcsolatos szenvedélyét, és teszi menő, mégis csalogatóan személyes hellyé a birtokot.” (divany.hu)

 

Ha nem hiszed, hogy létezik olyan hely, ahonnan nem akarsz eljönni, akkor jól figyelj, mutatunk egyet! A csárdát vezető Pellikán Zsolt testvére, László a saját birtokán látja vendégül a Kiskunságba érkezőket. Saját készítésű borainak kortyaiban nemcsak az alföldi szőlő ízét, hanem a szeretetet is tisztán érezni. Ahogyan ez a szeretet van benne László feleségének abbahagyhatatlan ételeiben, ami úgy tökéletes, ahogy van. (femcafe.hu)