Fokhagymás sertéskaraj parajos Tagliatellével

Fokhagymás sertéskaraj parajos Tagliatellével

Fokhagymás sertéskaraj parajos Tagliatellével

FOKHAGYMÁS SERTÉSKARAJ
H
ozzávalók (4 főre):
8 szelet csont nélküli sertéskaraj (kb. 1 cm-es vastagságú)
1 fej fokhagyma
étolaj a páchoz
dijoni mustár

bors

Elkészítés:
A karajszeleteket előző nap bepácoljuk (frissen őrölt bors, aprított fokhagyma, étolaj). A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, majd előmelegített, zsiradék nélküli serpenyőben erős lángon hirtelen átsütjük mindkét oldalán. A húsok egyik felét – közvetlenül a serpenyőből való kivétel után! – vékonyan megkenjük dijoni mustárral.

PARAJOS TAGLIATELLE
Hozzávalók (4 főre):
500 g hosszúmetélt száraztészta (Tagliatelle)
0,5 kg leveles paraj
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
150 ml főzőtejszín
szeletelt mandula
tökmagolaj

bors

Elkészítés:
A parajt kierezzük, a fokhagymát megpucoljuk, késsel apróra daraboljuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük benne a fokhagymát, majd a parajt is, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Amikor a paraj összeesik, felöntjük főzőtejszínnel és rottyanásig főzzük. Közben a mandulát előmelegített, száraz serpenyőben megpirítjuk, a tésztát pedig kellően sós vízben megfőzzük.
Tálaláskor a tésztára először szedünk a tejszínes spenótból, ráteszünk egy hússzeletet, majd az egészet megszórjuk mandulával, végül pedig vékonyan meglocsoljuk tökmagolajjal.