Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Hozzávalók (4 főre):
30 dkg liszt
20 dkg cukor
4 db tojás
1csomag sütőpor
1,5 dl tej
3 evőkanál olaj
5-10 dkg aszalt gyümölcs
5-10 dkg minőségi étcsokoládé
5-10 dkg dió
5-10 dkg mogyoró
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja

Elkészítés:
A cukrot a tojás sárgájával együtt habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és belekeverjük a sütőporos lisztet. A gyümölcsöket és a csokoládét apróra daraboljuk, lisztben megforgatjuk és beletesszük a masszába a reszelt citrushéjakkal együtt. A fehérjét kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk, végül pedig az olajat is hozzáadjuk. Kivajazott, sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt gyümölcskenyér tetejét porcukorral megszórva vagy olvasztott csokival leöntve díszíthetjük.