ITÁLIAI HÚSOS KATA

ITÁLIAI HÚSOS KATA

ITÁLIAI HÚSOS KATA

HOZZÁVALÓK (6 főre):
Húsos szósz
5 szelet tarja
70-80 dkg csontos csirke
2,5 l passzírozott paradicsom
140 g sűrített paradicsom
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 csomó friss oregánó
1 csomó friss bazsalikom
parmezán sajt
olívaolaj
só, bors

Tészta
2 csomag szélesmetélt (Kata száraztészta)

Saláta
2 csomag saláta mix
0,5 kg eper
4 szál újhagyma
1 csomó retek
1 db avokádó
fél citrom leve
méz
balzsamecet esszenica
só, bors

ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagyobb lábasban a felkockázott vöröshagymákat olívaolajon megdinszteljük, majd a húsokat is átpirítjuk rajta, miközben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük passzírozott paradicsommal addig, hogy a lé ellepje a húsokat. Az egész fej fokhagymát felaprítjuk és a petrezselyemmel, oregánóval, bazsalikommal együtt hozzáadjuk a szószhoz. (A zöld fűszerekből ízlés szerinti mennyiséget használjunk! Érdemes hagyni ezekből a végére is, hogy intenzívebben érezzük az ízüket!) Menet közben sózzuk, borsozzuk és amennyiben túl hígnak érezzük a levét, akkor a sűrített paradicsomot is hozzáadhatjuk. Kis lángon kb. 2 órán keresztül fedő alatt puhára főzzük a húsokat. Amelyik hamarabb megpuhul, azt érdemes előbb kiszedni a lábasból.

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a salátamixeket kiöntjük egy nagyobb salátás tálba. Feldaraboljuk az epret, az újhagymát, a retkeket, a meghámozott és kimagozott avokádót, majd óvatosan összekeverjük azokat a salátalevelekkel. A salátaöntethez olívaolajat vegyítünk balzsamecet esszenciával, citromlével, mézzel, sóval és borssal.

A tésztát a paradicsomszósszal tálaljuk, amelyre a reszelt parmezán „teszi fel a koronát”, ez az első fogás. A második fogás pedig a hús salátával. Igazi autentikus olasz ízélményben lehet részünk. Jó étvágyat hozzá!