Kacsamell steak sütőtökpürével és citrusos gránátalma salátaval

Kacsamell steak sütőtökpürével és citrusos gránátalma salátaval

Kacsamell steak sütőtökpürével és citrusos gránátalma salátaval

KACSAMELL STEAK
Hozzávalók (4 főre):
2 db egyenként 20 dkg-os kacsamell
3 gerezd fokhagyma
étolaj, só, bors

Elkészítés:
Az előző nap bepácolt húsokat (sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymakarikákkal étolajba tesszük) a pácból kivéve először is papírtörlőbe tekerjük – így felitatjuk az olajat -, majd a bőrős részét 1×1 cm-es kockákra beirdaljuk. Közepes lángon serpenyőben 6 percig sütjük először a bőrős felét, 6 percig a másikat, majd 1 percig ismét a bőrös felét. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon, grillrácson 10 percig sütjük a kacsamelleket (azért, hogy ne a zsírjában süljön), majd a sütőből kivéve a felszeletelés előtt 10 percig pihentetjük azokat.

SÜTŐTÖKPÜRÉ
Hozzávalók (4 főre):
1 db sütőtök
800 ml konzerv kókusztej

Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, majd 2×2 cm-es kockákra daraboljuk. Lassú tűzön kókusztejjel, illetve kevés sóval puhára főzzük, majd a felesleges lé eltávolítása után püré állagúra turmixoljuk.

CITRUSOS GRÁNÁTALMA SALÁTA
Hozzávalók (4 főre):
2 db gránátalma
120 g pisztácia
1 csomag salátákból álló salátakeverék
1 db nagyobb narancs
1 db diónyi méretű gyömbér
extra szűz olivaolaj
balzsamecet

Elkészítés:
A gránátalmát félbevágjuk és kiverjük belőle a magokat (például egy nagy kés nyelével) egy tálba, amiket azután elválasztunk a levétől. A magokra narancshéjat és gyömbért reszelünk. A salátakeveréket vékony csíkokra vágjuk, a pisztácia magokat nagyobb darabokra törjük és összekeverjük a gránátalma magokkal. A végén 3 rész olivaolajat és 1 rész balzsamecetet öntünk rá, amivel lazán átforgatjuk.

Jó étvágyat!