KISKUNMAJSAI BOROK A MEGYEI MUSTRÁN

KISKUNMAJSAI BOROK A MEGYEI MUSTRÁN

KISKUNMAJSAI BOROK A MEGYEI MUSTRÁN


Hagyományteremtő céllal indította útjára a Bács-kiskun Megyei Önkormányzat az első megyei bormustrát, ahol megyénk 20 kiváló borászata mutatta be, négy kategóriában büszkeségeit. Megmérettek az illatos, a nem illatos fehérborok, a rozé- és vörösborok.
A bormustrán megyénk településvezetői, tisztségviselői, intézményvezetői, vállalatvezetői ismerhették meg a „megyénk aranyát” és köthettek akár egy életre szóló barátságot térségünk kincseivel. Az est folyamán látogatást tett Alejandro Vázquez kulturális attasé, Orlandó Diaz konzul és kísérőik Mexikóból, akik maguk is nagy rajongói lettek térségünk borainak.


A megyei borászatok most első alkalommal mutathatták meg így együtt, hogy az „ország legnagyobb szőlőterülete” jelző, komoly tartalmat is rejt. Kiválóbbnál, kiválóbb fehér-, rozé- és vörösborok seregszemléjén, sokak most ismerkedtek meg először a térségi borok elismerésre méltó, színes-ízes csodájával.
A rendezvényen egymásra talált borász, borkedvelő, a szálloda báltermét betöltő kellemes zamatok, íves savgerincek, gyümölcsös ízek zsongásában. Megyénk különböző tájai, hagyományai, ízei, értékei és az őket becsben tartó borászok kaptak szót az első bormustrán. Egymásra találtak gondolatok, megfogalmazódtak közös célok, kialakultak emberi és baráti kapcsolatok. A rendezvény a megyei önkormányzat célkitűzéseivel összhangban, egy megyei szintű összefogás gondolatkörében mutatta meg, hogy van közös útjuk a megyei borászoknak és kiváló boraiknak.
A bormustra kísérőrendezvényekét tartott jótékonysági borárverés közel 300 ezer forinttal segítette Böjte Csaba testvér által fémjelzett gyergyószárhegyi gyermekotthont, hogy mindennapi gondjain úrrá tudjon lenni és elősegítse az élhető jövőhöz jutni nevelt gyerekeiket.

Első alkalommal került megválasztásra – közönségszavazatok alapján – a bormustra bora, amely a Koch Borászat Frisch rozé cuvée bora lett. A díjat Rideg László közgyűlési elnök adta át Koch Csaba borásznak.
A hagyományteremtő céllal útjára indított bormustra rendezvény és díja, legközelebb a jövő év novemberében nyílik meg a borászok és az érdeklődők előtt.
(Forrás: bacskiskun.hu – MajsaInfo)