Linzerkarika

Linzerkarika

Linzerkarika

Hozzávalók (4 főre):
250 g Ráma margarin
15 evőkanál liszt
7 evőkanál kristálycukor
2 tojássárgája
¾ sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
darabolt dió a díszítéshez
baracklekvár

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját a hideg margarinnal elmorzsoljuk. Az így kapott tésztát összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártott linzerszaggatóval kiszaggatjuk a teli és a lyukas formákat, majd baracklekvárral összeragasztjuk azokat. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, majd a rusztikusan összetört cukros dióba mártjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.