Vidám szüret a Pellikán Birtokon

Vidám szüret a Pellikán Birtokon

Vidám szüret a Pellikán Birtokon

Az idei Irsai Olivérből már újbort is kóstoltunk, és hamarosan a Cserszegi Fűszeres is elkészül. Szükség is van az utánpótlásra, a tavalyi 10 ezer palack borunk gyakorlatilag elfogyott, a fehérek közül a Rajnai Rizlingből és a furmintból maradt még a pincében, és persze kezdődik a hordóban érlelt 2017-18-as vörösök palackozása…

Terveink szerint október közepéig minden bekerül a pincébe, amit erre az évre terveztünk. Ezúttal is 10 ezer palack borra kerül majd Pellikán címke. A könnyed fehérborok (Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Rajnai Rízling, Kövidinka) és rosék (Táncos cuvée, Kékfrankos) mellett kiváló vörösök (Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Franc) lesznek a kínálatban.

Úgy tűnik egyébként, hogy a sok eső és az átlagosnál kevesebb napsütés ellenére a beltartalommal nem lesz gond – legalábbis megfelelő minőségű szőlőket sikerült vásárolnunk, és a „hazai” szüret kapcsán is optimisták lehetünk. A magunk részéről mindent megtettünk és megteszünk azért, hogy idén is a lehető legjobb borok kerüljenek ki a Pellikán pincéből.

Egészségünkre!